Information

A renovated apartment with (much) success

A renovated apartment with (much) success

The great attraction of this apartment lies mainly in the amplitude of spaces and in the free movement of light. At first this was not so; its excessive compartmentalization, typical of old houses, prevented a functional distribution and made it difficult for clarity to access environments. The great change made was thought and carried out by Málamo - studio and interior architecture and decoration shop - specifically, by its director, María Lantero Moreno, who opted for the demolition of all partitions as a starting point for rehabilitation.

With the diaphanous plant as a base, the new organization adapted to the tastes and needs of its owners. Highlights the large shared space for living room, hall, dining room and office; only a few discreet walls at medium height and with glass to the ceiling delimit each room. It is the decoration itself, next to the location of the furniture and accessories, that marks the interior rhythm of the house. Thanks to this tailor-made garment, as if it were a suit, it was possible to expand, move and change. For example, the kitchen floor was projected without giving up the service area, and in the hallway, a toilet for visitors was created. In the bedrooms the change was radical; The possibility of having numerous rooms in exchange for free meters in each rest area was renounced. The result is three large spaces, each with its own private bathroom and a warm and cozy decoration.

The wallpapers that cover the rest areas and the chosen decoration, always very personal, were the keys when it came to combating the possible sensation of coldness in such wide spaces. Punctual details in intense tones personalize and balance certain spaces, such as the master bedroom, while the unit in the finishes of the whole house - white-painted oak flooring and walls covered with gray semi-lacquer or wallpaper - favor greater fluidity decorative

Advertising - Keep reading under Large living room

Particular pieces of marked retro air are mixed with antiques, classic furniture and works of art to give a unique personality to both the living area and the dining room. Málamo sofa designed by María Lantero. Leather armchair with chrome arms, from Mompás. Triple lamp from the 60s, for sale in Modern Times. Coffee tables, from Batavia. Brocar's painting. FLAT>

Seating area

The paintings located on the sofa and the dresser come from Brocar. Sofas, by Málamo. Coffee tables, from Batavia. FLAT>

Boost light

A wall topped with a fixed sheet of glass marks the separation between living room and dining room without hindering the natural flow of light. The white painted floor, the light gray walls and the light blinds of the windows are perfect resources that help to reflect the light and enhance it. Sofa designed by María Lantero. Cushions, by Málamo and Roche Bobois. On the tables, from Batavia, there are some Murano glass vases, from the firm Archimede Seguso. The small sculpture comes from the Capa Gallery. Next to the window, engraved by Brocar. FLAT>

Pass zone

The areas of passage or communication between spaces were equipped and decorated to serve as a conductive thread in the aesthetics of the house. Between the living room and the dining room we find a beautiful old dresser, according to the seating area, and several vases similar to those that decorate the dining room.
FLAT>

The dinner room

Fair furniture, but very well chosen, make up a unique eating area. The shortage of artifacts is due to the imposing presence of Eduardo Laborde's painting, which was given relevance by keeping it as the only work of art in this environment. It is made with an original mixed technique in which photography and painting are used. Dining table designed by María Lantero; It is the Cubes model made of iroco wood and white formica. Lamp, for sale in Light Years. Vases, from Batavia, The Globe Furniture and Mallorcan potter Luis Castaldo. FLAT>

Kitchen with office

The new square floor resulting from the reform left enough space to equip the kitchen with a large dining room. The choice of white, both for the table and for the chairs and the lamp, is due to the intention of integrating the area into the environment. FLAT>

A custom kitchen

The kitchen furniture is designed by María Lantero and made by the woodworking workshop of Málamo. The table, also custom-made, is from Silestone. The chairs are from Vitra. Ceiling lamp, for sale in Light Years. All accessories are from Vinçon. FLAT>

Child's bedroom

The new distribution of the house led, in some cases, to join two bedrooms. This is the case of the children's room, now large, with the aim of integrating the playground and rest area. Flexa bed. Quilt and cushions, Zara Home. Pink blanket, Habitat. Wallpaper and pink carpet, by Málamo. Bedside table, from Batavia. FLAT>

Main bedroom

The colorful details allow you to create a greater sense of depth in the bedroom. This space now has more meters and a lot of clarity; On such a soft and neutral basis the intense tones take center stage and personalize the atmosphere. FLAT>

Reading corner

Tatami bed, designed by María Lantero and made of stained iroco wood. Cushions, from BSB and Zara Home. Antennae quilt. Blanket, from Batavia. Picture on the bed, by Ana Azcona. Armchair and pouf, by Habitat. FLAT>

Washbasin area

Gresite in various shades of gray, from Peña Tiles. Washbasins, from the firm Duravit. Bathtub, Roca. Wooden benches under the washbasins, for sale in Habitat. Square baskets, from El Globo Muebles. Stool, from Batavia. Engraving, by Brocar. FLAT>

Bathroom

The search for natural light was one of the objectives of the reform. A good example of this is the main bathroom, which moved to the window. The impressive composition of bathtub and shower covered in stoneware is the center of attention. FLAT>

HOUSE PLAN

The integration of kitchen furniture is absolute since the space was designed globally including, even, the coverings. The walls, for example, were partly covered with a prolongation of the countertop, in white Silestone, and the other half with semi-lacquered paint in the exact tone of the fronts.
- This visual continuity was further reinforced by installing the same floor chosen for the rest of the house; It is a solid oak floor painted in white with a two-component product that waterproofs it and makes it possible to scrub the surface without problems. This finish also reflects the light and enhances the clarity of all environments.